Van Ochten Hypotheekadvies

voor eerlijk en onafhankelijk advies!

Vaste prijs of uur tarief

Vanaf 1 januari 2013 is het niet meer toegestaan onze diensten te belonen met provisie die verwerkt is in het product of de premie. U moet dus voor financieel advies apart gaan betalen. Wij geven u vooraf het advies een Dienstverleningsdocument. Hierin kunt u lezen wat wij per advies of product in rekening brengen.

Vaste prijs

Vaste prijs is vooral in het geval van hypotheken meest voorkomend. Dit omdat het vaste tarief is gebaseerd op een gemiddeld aantal uren dat de AFM heeft vastgesteld voor de adviseren en bemiddeling van een hypotheek. Indien uw hypotheek meer uren nodig heeft om rond te krijgen, zullen wij die niet in rekening brengen. U weet dus vooraf wat u kwijt bent voor ons advies en bemiddeling. Bij de DVD zit als bijlage een prijslijst. Hierop staat per product wat wij u in rekening zullen brengen.

Uur tarief

In dat geval betaalt u dus alleen de gewerkte uren. Ik kan u een inschatting geven, maar het eindbedrag staat nog niet vast. Als we vantevoren een indicatie afspreken laat ik u uiteraard tijdig weten als we dit bedrag naderen en/of we dit zullen overschrijden. U kunt kiezen om per periode af te rekenen, bijvoorbeeld per maand of totaal aan het einde. Mijn uurtarief is € 120,- per uur excl. btw voor complexe zaken. Voor financiele begeleiding of administratie rekenen wij een ander tarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Het ligt aan de aard en samenstelling van de hypotheek of andere financiele producten, en aan uw persoonlijke situatie, welke beloningsvorm voor u aantrekkelijker en voordeliger is.

Duidelijkheid

Kiest u voor betaling vaste fee, dan heeft u vooraf duidelijkheid over wat u kwijt bent. Alle voorkomende werkzaamheden die behoren tot het afsluiten van het gekozen product zitten in het tarief verwerkt. Dus de bezoeken bij u thuis, het uitwerken en vergelijken van de verschillende mogelijkheden en aanbieders enzovoorts, alles is dan inbegrepen.

Transparant

Kiest u voor een vergoeding op basis van uurtarief, heeft u vooraf minder zekerheid over de hoogte van de uiteindelijke factuur. die kan voor u zowel voordeliger , als ook minder voordelig uitpakken als de vaste prijs.

U krijgt in dit geval duidelijke inzage in de door mij verleende diensten.